Bob Dylan Covers

Een heel apart coveralbum is die van Bettina Jonic. Deze klassiek geschoolde opera zangeres bracht in 1975 dit album uit met werk van zowel Brecht als Dylan. In de stijl die ik ken van Lotte Lenya. Acht Dylan nummers staan op deze CD: The Bitter Mirror. Wat ik er van moet denken weet ik niet eigenlijk. Ik heb nog nooit eerder zulke Dylan nummers gehoord. Interessant is wel om de muziek van Brecht en Dylan door elkaar heen te horen, met die vreemde stem van deze zangeres. Die andere CD, van Mountain, dat van 1970 tot en met 2007 acht albums heeft uitgebracht, vind ikzelf interessanter. Masters Of War uit 2007 was het laatste album van deze hardrock band. Op het titelnummer Masters Of War kun je Ozzy Osbourne horen zingen. En Warren Haynes van The Allman Brothers Band en Gov’t Mule speelt gitaar op de nummers Serve Somebody en The Times They Are A-Changin. Op bas is Kenny Aaronson, die in 1988 en 1989 met Dylan zelf nog heeft getourd, te horen op Masters Of War, Everything Is Broken, This Heart Of Mine, Seven Days en Mr. Tamborine Man. Verder heb ik ook nog een los nummer van Eric Clapton toegevoegd dat op zijn album No Reason To Cry staat, waarop Dylan zelf ook is te horen.

Nieuwe nummers in mijn verzameling met Dylan covers:

 • I’d Sure Hate To Be You On That Dreadfull Day (Bettina Jonic)
 • Sign Language (Eric Clapton)
 • The Death Of Emmett Till (Bettina Jonic)
 • This Heart Of Mine (Mountain)
 • Train -A- Travellin (Bettina Jonic)

Top 10 meest gecoverde Dylan nummers in mijn verzameling:

 • (1) Don’t Think Twice, It’s All Right 17 keer
 • (1) Blowin’ In The Wind 17 keer
 • (3) I Shall Be Released 13 keer
 • (3) All Along The Watchtower 13 keer
 • (5) Mr. Tambourine Man 12 keer
 • (5) The Times They Are A Changin‘ 12 keer
 • (7) Just Like A Woman 11 keer
 • (7) Like A Rolling Stone 11 keer
 • (9) It Ain’t Me Babe 10 keer
 • (10) Knockin’ On Heaven’s Door 9 keer
 • (10) Lay Lady Lay 9 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *