De uitklaphoes van de LP #75

Invisible Touch van Genesis

Invisible Touch was het dertiende studioalbum van Genesis, uitgebracht in 1986. Na een pauze vanaf 1984 waarin CollinsBanks en Rutherford vooral bezig waren om hun solocarrieres voort te zetten, kwam de band in 1985 opnieuw bijeen om Invisible Touch op te nemen. Net als bij hun vorige album, Genesis (1983), werd het volledig geschreven doormiddel van groepsimprovisaties en werd er geen materiaal gebruikt dat voorafgaand aan de opname was ontwikkeld. Het werd best verkochte Genesis album in de geschiedenis van de band. Er werden vijf singles van uitgebracht, Invisible TouchThrowing It All AwayIn Too DeepLand Of Confusion en Tonight Tonight Tonight, die alle vijf in de top 5 van de Billboard Hot 100 terecht kwamen. Maar dit album kan me niet bepaald bekoren. Van alle Genesis albums die ik heb vind ik alleen We Can’t Dance en Calling All Stations (het absolute dieptepunt van de band met alleen nog Tony Banks en Mike Rutherford als oorspronkelijke leden) nog slechter. Er staan maar een paar nummers op die wel de moeite waard zijn: DominoTonight Tonight Tonight en Throwing It All Away. De rest zegt me allemaal niets. Uitgebracht door Virgin/Charisma. Geproduceerd door Genesis en Hugh Padgham (AT 1760 – Phil CollinsMelissa Etheridge).

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *