The Bad Ends – The Power And The Glory (2023)

Of het nu een eenmalig project is of een begin van van een nieuwe band: het begon in ieder geval toen Bill Berry’s voormalige band R.E.M. (die Berry verliet na het album New Adventures In Hi-Fi uit 1996) lang geleden toerde met Five Eight, de band van zanger gitarist Mike Mantione, ook afkomstig uit Athens, Georgia. De twee ontmoetten elkaar af en toe gedurende meerdere jaren en uiteindelijk stuurde Mantione Berry demo’s van werk dat hij van plan was uit te brengen voor een soloalbum. Mantione had al verschillende andere lokale muzikanten gerekruteerd, maar miste nog een drummer om de nummers op dit debuut samenhang te geven. Met als resultaat dus dit aanstekelijke album van The Bad Ends. De stem van Mantione lijkt een beetje op die van Michael Stipe en de muziek doet ook aan R.E.M. denken. En persoonlijk vind ik dit zeer plezierig. In de aanloop naar het album bracht de groep de single All Your Friends Are Dying uit en gaf het een thuisconcert op 27 november 2022. Dit debuut is het eerste album waar Berry in meer dan 20 jaar aan gewerkt heeft. Een videoclip voor Mile Marker29 werd voor het eerst vertoond bij de The Late Show with Stephen Colbert op 24 maart 2023. Een zeer geslaagd album van weer een prima nieuwe band uit Athens. Uitgebracht door New West Records (Kacy & Clayton 2019, Los Lobos 2021, 49 Winchester 2022).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.