(1433) The Cardigans – Gran Turismo (1998)

Zweetse popmuziek uit Jonkoping met elektronische experimenten en hier en daar een distorted gitaar. Soms geslaagd en soms niet. Favoriete nummer is My Favorite Game met een aanstekelijke gitaarriff. Dit nummer is gebruikt in de video game Gran Turismo 2. The Cardigans, die in 2005 hun laatste CD uitbrachten, laten op dit album uit 1998 horen dat ze pakkende popliedjes kunnen maken. Maar het hele album overtuigd toch niet helemaal. De openingsnummers, ParalizedErase/RewindExplode, en het zesde nummer Higher, zijn een beetje zeurderig in mijn opinie. Starter is al iets sprankelender, maar ook dit nummer sleept zich voort. Het is hooguit vermakelijk, maar niet meer dan dat. Hanging Around is wel zo’n typisch popnummer dat blijft hangen. Zangeres Nina Elisabet zingt op dit nummer als een soort Kim Wilde. Junk Of The Hearts en Marvel Hill zijn ook wel geslaagde nummers. Maar Do You Believe vind ik ronduit verschrikkelijk. En het laatste nummer, Nil, is compleet overbodig, dat is een instrumentaal piano riedeltje dat een beetje op de achtergrond is opgenomen. Maar My Favorite Game, de meest succesvolle single van het album, is meer dan uitstekend. Uitgebracht door Stockholm Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.