(1434) Villagers – Becoming A Jackal (2010)

Becoming A Jackal was het debuutalbum van Villagers, opgericht door Conor O’Brien na het uiteenvallen van zijn vorige band The Immediate. Het eerste live optreden vond plaats in 2008, in 2009 verscheen hij op verschillende festivals, en in 2010 vertegenwoordigde Villagers Ierland op het Eurosonic Festival in Groningen. In 2010 volgde daarna toen dit debuutalbum. Alle nummers zijn geschreven en gespeeld door O’Brien zelf (Villagers is in feite gewoon zijn eigen one-man band), behalve waar blaaswerk en strijkers gebruikt worden door het London Esemble door het hele album heen. Er staan een paar toegankelijke en uitbundige liedjes op zoals Becoming A JackalThe Pact (I’ll Be Your Fever) en Set The Tigers Free, en een aantal folkpop achtige nummers als The Meaning Of The RitualThat DayTwenty-Seven StrangersPieces en To Be Counted Among Men, waarin hij zich op z’n kwetsbaarst toont. Allemaal rijk georchestreerd. Becoming A Jackal is een warm, verfrissend en gevoelig album, vol met muzikale mijmeringen van een artiest met een mooie stem. Een geslaagd debuut en het beluisteren meer dan waard. Uitgebracht door Domino (AT 1760 – o.a. Arctic MonkeysFranz FerdinandJulia Holter en The Amazing Snakeheads). En ook van Domino gekocht: Hen Ogledd 2020 en James Yorkston & The Second Hand Orchestra 2021.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.