Steve Vai – Vai/Gash (2023)

Hardrock uit de jaren zeventig heeft er toe geleid dat Steve Vai ooit muziek heeft opgenomen waarnaar hij luisterde toen hij als teenager optrok met zijn motorvrienden en toen hij nog liever een nieuwe Harley Davidson kocht dan een nieuwe gitaar. De opnames van deze acht nummers tellende schijf, officieel uitgebracht als Steve Vai Presents Vai/Gash, opgenomen in nauwelijks twee weken tijd, stammen uit de jaren negentig. Uit 1991 om precies te zijn (Flex-Able en Passion And Warfare komen uit 1984 en 1990). Dertig jaar op de plank gelegen en nu in 2023 dus eindelijk uitgebracht. Met Vai natuurlijk op gitaar en Johnny ‘Gash’ Sombrotto als lead en backing vocalist. Met in de CD een mooie poster en het verhaal achter deze opnames van Vai over zijn vriend ‘Gash’ die door een verkeersongeluk om het leven kwam. Een rechttoe rechtaan album van Steve Vai dus, wat eerder lijkt op de muziek van Van HalenAC/DC en Kiss dan waarmee deze virtuoos later bekend zou worden als gitarist met zijn soloalbums en van zijn werk met bijvoorbeeld Frank Zappa. Een erg verfrissend album dus van Vai. Als een eerbetoon aan een zanger die tragisch om het leven kwam. Net als zijn vorige album Inviolate van vorig jaar, uitgebracht door Favored Nations.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.