De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(714) The Black Crowes – The Southern Harmony And Musical Companion

Ik heb deze vijf Black Crowes albums al heel lang in mijn verzameling. The Southern Harmony And Musical Companion (1992), Amorica (1994), Three Snakes And One Charm (1996), By Your Side (1999) en Lions (2001). Verder heb ik ook nog Live At The Greek, een live album van The Crowes samen met Jimmy Page, met haast allemaal Led Zeppelin nummers. Hun beste album blijft natuurlijk The Southern Harmony And Musical Companion, met nummers als Sting MeRemedyThorn In My Pride en Black Moon Creeping. Echt een geweldig album, met haast geen uitschieters naar beneden, en is een prettige mengeling van southern rock, blues, gospel en rock ‘ roll. Amorica is een wat vlakker album. Met nummers als High Head BluesCursed Diamond en Nonfiction, als mijn favoriete songs. De muziek op dit album vind ik wat tegen Aerosmith aan schuren. Maar ook deze vind ik wel prima. Op Three Snakes And One Charm heeft de band soms iets teveel naar Led Zeppelin geluisterd, met nummers als Under A Mountain en Nebekanezer. Toch denk ik dat dit mijn tweede favoriete Black Crowes album is. By Your Side is mijn minst favoriete en vind ik nogal saai. Lions vind ik dan weer een stuk beter. Lekker hard, vet en heavy. Midnight From The Inside Out en Lickin’ knallen meteen de luidsprekers uit. Het begin van Losing My Mind roept voor m’n gevoel een beetje de sfeer op van On The Beach van Neil Young. Daarom vind ik ook dit een geweldig nummer. De broertjes Robinson zijn onbetwist een van de meest succesvolle broers in de rockwereld, met toch een eigen unieke sound. The Black Crowes is voor voor mij een belangrijke band waar ik al vanaf The Southern Harmony And Musical Companion een groot fan van ben (ook al heb ik hun debuutalbum en hun laatste drie studioalbums dan wel niet gekocht).

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.