(1461) Gustavo Cerati – Ahi Vamos (2006)

Gustavo Adrián Cerati was een Argentijnse singer-songschrijver, componist en producer. Cerati was samen met zijn band Soda Stereo een van de populairste en invloedrijkste Zuid-Amerikaanse rock-en popgroepen van de jaren tachtig en negentig. Cerati bracht zijn solodebuut uit in 1993 toen hij nog actief was in Soda Stereo. Het laatste album van die band verscheen in 1995. Ahi Vamos verscheen in 2006 en was zijn vierde soloalbum. Hij kreeg daar een Latin Grammy Award voor als het beste Rock Solo Vocal Album. Met de single Crimen won hij de Best Rock Song in dezelfde categorie. Ahi Vamos is een prima toegankelijk up-beat stadionrock album, met lekkere rauwe en vette gitaarriffs, met hier en daar een ballad als Crimen en Adios. Dynamische en opbeurende nummers als Al Fin SucedeLa ExepcionUno Entre 1000 en Bomba De Tiempo zijn ijzersterk. Cavanara klinkt zelfs een beetje als The Police. Een aantal leden van Soda Stereo zijn op dit album te horen: Gitarist Richard Coleman en toetsenist Tweety Gonzalez, die het album mede heeft geproduceerd. Op 15 mei 2010 kreeg Cerati een zwaar herseninfarct in Caracas, Argentinie, na een concert. De beroerte bracht hem in coma en vier jaar later, op 4 september 2014, stierf hij op vijfenvijftigjarige leeftijd aan een hartstilstand in Buenos Aires. U2, Shakira en Coldplay hebben een eertoon aan hem gebracht tijdens concerten in Argentinie en Madrid.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.