(1493) Trailer Trash Tracys – Ester (2012)

Sensueel met veel galm en echo. Dromerige en wazige zang. Soms moeilijk, iets dat je aandacht niet vast weet te houden, maar soms ook gewoon verbluffend eenvoudig en mooi. Etherisch en vluchtig. Ja, dat is Ester, het debuut van de band uit Londen die na dit album nog een ander album heeft gemaakt, Althaea, ook alweer uit 2017. Songschrijvers Jimmy Lee en Susanne Aztoria en bassist Adam Jaffrey en drummer Dayo James, laten een soort van jaren tachtig gevoel terug beleven. Maar het openingsnummer Rolling – Kiss The Universe had er van mij niet op gehoeven, hoewel de drummer en de bassist daarop wel lekker aan het jammen zijn. Maar vergeleken met de rest van het album heeft dit nummer geen toegevoegde waarde. Maar You Wish You Were Red en Candy Girl zijn mooie spannende nummers die zo weg lijken te zijn gelopen uit de soundtrack van Twin Peaks. Engelhardt’s Arizona en Strangling Good Guys hebben werfelende gitaarriffs. Speelduur van het album is maar iets meer van dertig minuten, dus alles is voorbij voordat je het weet. Uitgebracht door Double Six, onderdeel van Domino Records (AT 1760 – o.a. Arctic MonkeysFranz Ferdinand, Julia HolterThe Amazing Snakeheads) en geproduceerd door Jimmy Lee zelf in Strangeworld Studios en Willmore Studios.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.