(1494) Beach House – Teen Dream (2010)

Beach House, een duo bestaande uit Victoria Legrand (zang en toetsen) en Alex Scally (gitaar, achtergrondzang, bas en toetsen) debuteerde met dit album voor het Amerikaanse Sub Pop label. Het was echter het derde album dat verscheen. Twee eerdere albums, Beach House (2006) en Devotion (2008), kwamen uit bij Carpark Records. De spookachtige stem van de zangeres en de gitaarsound van haar collega is een mooie match. Het zijn dromerige klanken in een organisch geheel. Beste nummers zijn ZebraNorwayA Walk In The Park, Lover Of Mine, Used To Be, Real Love en Take Care. Sommige nummers klinken als felgekleurde snoepjes maar sommige ook heerlijk blikkerig en rauw. Die soms, heel soms, aan Sigur Ros en Fleet Foxes doen denken. En de stem van Legrand heeft ook vergelijkingen met Nico en Marianne Faithful (op latere leeftijd). Teen Dream is een vriendelijk en zachtaardig album, waarop je niet boos kunt worden. Dat is meteen een compliment maar ook helaas een kritische noot. De versie die ik heb is niet uitgebracht door Sub Pop maar door Bella Union (AT 1760 – Fleet FoxesRoy HarperJonathan WilsonJohn Grant).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.