De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(766) Robert Plant – The Principle Of Moments

Van Plant heb ik ooit The Principle Of Moments, Fate Of Nations, Band Of Joy, Mighty Rearranger en Dreamland op CD gekocht. The Principle Of Moments, uit 1983, vind ik zijn beste. Ook als ik de LP’s meereken die ik ooit veel eerder (al in de jaren tachtig) van hem gekocht heb, toen die toendertijd verschenen: Pictures At Eleven, Shaken ‘n’ Stirred en Now And Zen, samen met TPOM zijn eerste vier soloalbums, steekt dit album er ver boven uit. Ja, ik was best wel een grote fan van Plant vroeger (vreemd genoeg heb ik van Zeppelin maar twee LP’s, enkel IV en The Song Remains The Same). Op The Principle of Moments staat Big Log wat ooit op single is uitgebracht, welk nummer eigenlijk de reden is voor de keuze. Maar ook Other ArmsIn The MoodMessin’ With The Mekon, Horizontal Departure, Thru’ With The Two Step, zijn prima nummers. Ik houd van het geluid van dat hele album. Dat is open, helder geproduceerd en met veel ruimte en lucht in alle nummers. Het album is een beetje mysterieus. Het is muziek dat ademt. Met op gitaar Robby Blunt, en op drums Phil Collins en Barriemore Barlow, van Genesis en Jethro Tull.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.