(1544) Howler – America Give Up (2012)

Howler was een indierock band uit Minneapolis, Minnesota (AT 1760 – The TrashmenPrincePrince and the RevolutionThe JayhawksThe Replacements) en heeft twee albums uitgebracht. America Give Up in 2012 en World Of Joy in 2014. Ook verscheen er al eerder een EP in 2011. Ooit leek er een grote toekomst voor deze band weggelegt, en waren ze de new big thing in muziekland. NME noemde Howler zelfs de drie na beste nieuwe band in 2011 (na Jai Paul en Suuns, van wie ik in 2021 The Witness nog heb gekocht)). In 2017 zijn de leden van Howler echter alweer uit elkaar gegaan. Als je er naar luisterd hoor je duidelijk de overeenkomsten met The Strokes. Vrolijke uptempo nummers, een beetje garage en een beetje surf. Misschien niet altijd even origineel, maar toch net leuk genoeg om naar te luisteren. Beste nummers zijn Beach SlutsThis One’s DifferentPythagorean Fearum en Back On Your Neck. Uitgebracht door Rough Trade.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.