Vicente Amigo – Ciudad De Las Ideas (2000)

Flamencogitaristen en fadogitaristen kunnen qua techniek makkelijk de strijd aan met grootheden als bijvoorbeeld Clapton, Howe, Zappa, Page en May. Met gitaristen met wie ik ben opgegroeid. Maar Portugese en Spaanse fado- en flamencogitaristen zijn eigenlijk de echte meesters op de gitaar. Net als Jorge Fernando uit Portugal, waar ik al eerder een stukje over geschreven heb, is Vicente Amigo dus een uitstekende gitarist. Terwijl het nog niet eens mijn favoriete flamenco album is. Ciudad De Las Ideas (Stad van Ideen) is lekkere muziek om naar te luisteren. Soms hoor je jazz invloeden en een enkel nummer is meer traditionelere flamenco. Er staat genoeg op dit album om geboeid naar te blijven luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.