Laika and The Cosmonauts – C’mon Do The Laika (1988)

Laika and The Cosmonauts doet geen kunstje op dit album uit 1988. Ze hebben dit surf genre geheel eigen gemaakt. In feite ga je terug in de tijd van The Ventures, The Challengers en Dick Dale and his Del-Tones. Ze zijn op dit album in wezen net zo goed. Puike surf revival uit Finland dus. Een combinatie die je niet zo snel zult maken met Scandinavische bands. Maar toch is dit gezelschap net zo goed als de beste bands van het instrumentale surf genre uit die periode. Natuurlijk bestaan er wel meer groepen die surf revival maken of hebben gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Man or Astro-man?, Blue Stringrays, Jon and the Nightriders of aan Shadowy Men on a Shadowy Planet. Ik ken ze dan wel niet allemaal, maar dit is in ieder geval een prima album, met nummers als Out Of Limits, Rampage, Beat Girl, Lonely Bull, James Bond Theme, Misirlou, Baja en Moondawg. Deze muziek verveelt geen moment. Als je moet kiezen tussen Finnen die gaan skieen of Finnen die gaan surfen, zou ik zonder twijfel voor de laatsten gaan. Uitgebracht op het Finse Texicalli label.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.