Johnny Paycheck – Survivor (1996)

Hoewel dit album in 2001 verscheen als Survivor, was het in 1996 al verschenen als I’m A Survivor. Het heeft zowat tien jaar op de plank gelegen voordat het in 1996 verscheen. Paycheck was onderdeel van de outlaw country movement. Misschien niet zo bekend als bijvoorbeeld Waylon Jennings, Merle Haggard, Kriss Kristofferson of als Townes Van Zandt, maar hij is beslist belangrijk geweest in dit genre. Persoonlijk vergelijk ik hem echter eerder met bijvoorbeeld Kinky Freedman. Johnny Paycheck heeft echter wel iets. De man heeft in de gevangenis gezeten, had drugs en alcohol problemen en schoot iemand neer. Wat dat betreft dus een echte outlaw, zou je kunnen zeggen. Er zit ook zeker wel humor in de nummers, en een soort zelfspot, dat op het eerste gehoor nogal zoetjes klinkt maar zeer zeker vooral ook nogal rauw is. Opgenomen met o.a de sessiemuzikanten Dale Sellers (ALBUM TOP 1760 – Neil Young, Steve Young, Johnny Hallyday) op gitaar, en met pedal steel gitarist Paul Franklin (ALBUM TOP 1760 – o.a. The Notting Hillbillies, Lyle Lovett, Mary Chapin Carpenter en Alan Jackson). Can’t Quit Drinking, Everything Is Changing, en I.O.U. Blues, zijn wat mij betreft de beste nummers.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.