De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(726) Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz

Ik heb maar een regulier album van Brood en dat is dus Shpritsz (heb ik ook als LP). Zonder twijfel een Nederlands Klassiek album, met nummers als Saturday Night, Dope Sucks, Doin’ It, R & Roll Junkie en Doreen. Shpritsz kwam uit in 1978 en ik was toen vijftien. Ik weet nog wel dat deze muziek een zekere indruk maakte op mijn school. Brood was toen absoluut de personificatie van Rock & Roll. Brood was Rock & Roll. Shpritsz moet toen veel gedraaid zijn op schoolfeestjes. Als je een ruige indruk wilde maken, dan droeg je een leren jasje en zei je dat je fan was van Herman Brood & His Wild Romance. Dit staat in mijn geheugen gegrift. Maar goed. Die andere twee albums stellen met Shpritsz natuurlijk niet zo veel voor. De ene is een verzamelalbum en bevat ook een aantal live opnames, van Cha Cha, Alive and Kickin’ en van The Boston Tapes. Op dat andere album, 50 The Soundtrack, staan een aantal samenwerkingen, met o.a. Trijntje Oosterhuis, Hans en Candy Dulfer, Nina Hagen, Dick Dale, Hennie Vrienten, Jules Deelder en Andre Hazes. Oh Kut staat daar op en ook De Fles. Wel de moeite waard om naar te luisteren.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.