The Umbrellas – Fairweather Friend (2024)

Tussen november ’22 en april ’23 opgenomen maar in januari ’24 verschenen. Deze tweede CD van The Umbrellas, afkomstig uit de San Francisco Bay Area, bestaat uit de vier leden Matt Ferrara, Keith Frerichs, Nick Oka en Morgan Stanley, die qua presentatie zomaar uit de jaren zestig zouden hebben kunnen weglopen. Fairweather Friend is de opvolger van het titelloze debuut uit 2021. Deze indie pop band maakt aangename melodieuze jangle pop. Dit album bestaat uit tien nummers met een bepaalde zoetige vrijmoedigheid en charmante naiviteit waar je geen hekel aan kunt hebben. Het is een vrij consistent album, vrolijk en recht door zee met een weelderig totaalgeluid. Doet soms denken aan The SmithsThe Wedding Present10,000 Maniacs en Aztec Camera, maar soms zelfs ook aan The Byrds. Het is zeer plezierig om naar deze aanstekelijke klanken te luisteren, waarop vaak een twaalfsnarige gitaar gebruikt wordt. En de samenzang is ook dik in orde. Een CD om er uit een winterdepressie van te komen. Lang leve de lente. En een mooi begin van een nieuw muzikaal jaar. Uitgebracht door Tough Love Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *