Glen Hansard – All That Was East Is West Of Me Now (2023)

Glen Hansard die nog niet eens zo lang geleden een mooie uitvoering bracht van Fairytale Of New York op de begravenis van Shane MacGowan, is van Ierse komaf. Sinds 1990 is hij de frontman van de Ierse rockband The Frames, met wie hij zes studioalbums heeft uitgebracht, waarvan er vier in de top tien van de Irish Album Charts hebben gestaan. Tevens was hij de helft van het folkrockduo The Swell Season voordat hij in 2012 zijn debuutalbum Rhythm and Repose als soloartiest uitbracht. Zijn tweede album Didn’t He Ramble uit 2015 werd genomineerd voor de Grammy Award voor Best Folk Album. Ook heeft hij in een aantal films geacteerd zoals The Commitments (1991) en Once (2007), wat hem een aantal grote prijzen opleverde, waaronder de Academy Award voor Best Original Song voor het nummer Falling Slowly met co-schrijver en co-ster Marketa Irglova. De film werd later bewerkt tot een bekroonde muziektheaterproductie. Meest mooie nummers op All That Was East Is West Of Me Now zijn The Feast Of St. JohnDown On Our KneesBetween Us There Is MusicThere’s No Mountain, het meeslepende Bearing Witness en Sure As The Rain (waarin hij klinkt als Leonard Cohen). Het album is geproduceerd door ex bandlid van The Frames David Odlum, gemasterd door Bob Ludwig bij Gateway Mastering en uitgebracht door ANTI- (Cass McCombsJames Brandon Lewis TrioThe Tallest Man On Earth).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *