(1351) The Maccabees – Given To The Wild (2012)

The Maccabees was een Britse indierockband, opgericht in 2004 in Londen door de broers Felix en Hugo White, Orlando Weeks, Rupert Jarvis en Sam Doyle. De band bracht vier albums uit: Colour It In in 2007, Wall Of Arms in 2009, Given To The Wild in 2012, en het laatste album, Marks To Prove It, in 2015. In 2016 kondigde de band aan dat ze besloten hadden om uit elkaar te gaan, met afscheidsoptredens in 2017. Given To The Wild, uit 2012 dus, werd voor het eerst uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk waar het debuteerde op nummer vier in de UK Albums Chart en nummer eenendertig in de Irish Albums Chart. Het is een beetje een zweverig en esotherisch geluid wat The Maccabees op dit album laten horen (echt heel mooi kraakhelder en strak geproduceerd) vol van klank met veel lekkere bombast in een wijdse atmosfeer. De falsetto stem van de zanger boeit. Maar voor mijn gevoel duurt het album net iets te lang (tweeenvijftig minuten). En de vier singles  die ervan verschenen: PelicanFeel To Follow, Went Away en Ayla zijn eigenlijk het interessants. Het album werd opgenomen in Elephant Studios in Londen en Rockfield Studios in Wales (AT 1760 – o.a. Van der Graaf Generator, RushDave EdmundsHawkwind en Manic Street Preachers) en gemixt door Cenzo Townshend (AT 1760 – Everything EverythingKensingtonEditorsKaiser Chiefs). Op 17 augustus 2023 onthulden Felix en Hugo White de eerste single, Worn Out Buildings, van hun nieuwe muzikale project 86TVs. Bandleden zijn onder meer hun jongere broer, Will, en drummer Jamie Morrison, bekend om zijn eerdere werk met de bands Noisettes en Stereophonics. In juni 2023 tekenden ze een contract bij Parlophone Records. Dit album van The Maccabees is echter uitgebracht door Fiction Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *