(1352) Acda en de Munnik – Acda En De Munnik (1997)

Thomas Acda en Paul de Munnik waren vooral erg populair eind jaren negentig toen hun eerste drie albums verschenen met een aantal bekende nummers (Niet Of Nooit GeweestLaat Me SlapenHet Regent ZonnestralenVerkeerd VerbondenDe Kapitein Deel II). Eerst alleen nog onder cabaretliefhebbers en studenten, maar later ook bij het mainstream pop publiek dankzij optredens op grote popfestivals. Dit debuut uit 1997 bevat o.a. de nummers Als het Vuur Gedoofd Is3 Keer VallenVondelpark VannachtHet Geeft NietDag EsmeeAmsterdam en Henk. Er staan wat mij betreft geen zwakke nummers op deze CD. De samenzang is meer dan voortreffelijk, de poetische teksten zijn interessant en de arrangementen (ook van David Middelhof en Diederik van Vleuten) zijn zeer origineel. Het album verscheen toen beide heren nog niet extreem populair waren, maar gewoon twee jongens van de kleinkunstacademie die het leuk vonden om liedjes te schrijven. In oktober 2023 verscheen hun negende album AEDM. Uitgebracht door Columbia.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *