(1355) Chris Isaak – Heart Shaped World (1989)

Vooral bekend van de hit Wicked Game (wat toen veel op MTV te zien was) is dit het derde album van deze crooner uit Stockton, Californie. Vaak vergeleken met Roy OrbisonElvisRicky Nelson en Duane Eddy is Isaak ook actief geweest als acteur (o.a. in The Silence Of The Lambs, Twin Peaks, Married To The Mob, Friends en That Thing You Do). Wicked Game is een van de mooiste nummers die ik ken, het heeft een groot David Lynch gehalte en is ook gebruikt op de soundtrack van zijn film Wild At Heart. Het album bevat meer aardige nummers van deze romantische zwijmelende zanger met een constant gebroken hart. Heart Shaped World, Kings Of The Highway, Nothing’s Changed en Blue Spanish Sky zijn echte crooners. Al moet gezegd worden dat het soms een ongemakkelijk gevoel geeft dat beklemmend kan werken. Misschien legt hij zijn hartezeer er te dik bovenop. Het geeft het album een constant broeierige sfeer. En de meer up tempo nummers geven dit album een soort van halfslachtig rock and roll geluid. Forever Young is geen cover van Dylan, maar het lijkt er verdacht veel op. En er staat wel een cover op van Bo Diddley genaamd Diddley Daddy. En die is wel weer niet onaardig. Het album is uitgebracht door Reprise Records (AT 1760 – o.a. Joni MitchellCaptain Beefheart & His Magic BandNeil Young en Randy Newman).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *