David Campbell

David Richard Campbell is een Canadees-Amerikaans arrangeur, componist en dirigent. Hij heeft muziek gearrangeerd en gecomponeerd voor vele films, waaronder North Country (2005), Brokeback Mountain (2005), August: Osage County (2013), Annie (2014), Foxcatcher (2014), Rock of Ages (2012), Dreamgirls (2007) en Joy (2015). Hij is de vader van Beck. Campbell werd geboren in 1948 in Toronto, Ontario. Hij begon op negenjarige leeftijd viool te spelen. Op twaalfjarige leeftijd begon hij zich te wagen aan orkestratie en bestudeerde hij de werken van Bartok, Schonberg en Stravinsky. Aan het eind van de jaren zestig, na zijn studie aan de Manhattan School of Music, verhuisde hij van New York naar Los Angeles en begon hij popmuziek te bestuderen. Hij bestudeerde de muziek van The BeatlesLeonard Cohen en The Rolling Stones, en hij speelde bluegrass-muziek voor menigten in de rij voor films in Westwood Village. Op drieentwintigjarige leeftijd speelde Campbell op zijn eerste grote album, Tapestry, van Carole King. Dit leidde tot zijn eerste arrangeurrol voor King’s album Rhymes and Reasons. Campbell speelde ook altviool tijdens opnamesessies van Marvin Gaye’s Let’s Get It On en Bill Withers Lean On Me. Hij werkte samen met Muse voor de uitvoering van Survival, het officiele lied van de Olympische Spelen in Londen in 2012. Hij heeft gewerkt aan meer dan vierhonderdvijftig gouden en platina albums van artiesten van een breed scala aan genres, waaronder  James Taylor, Rare Earth, The Rolling StonesMetallicaRadioheadEvanescenceRush, Beyonce, MuseMichael JacksonMy Morning JacketEddie VedderMetalica, Art Garfunkel, Cat Stevens, Harry Styles, Aerosmith, Garth Brooks en verschillende albums van zijn zoon Beck.

Als sessiemuzikant heeft David Campbell op de onderstaande albums als strijker en arrangeur in mijn 1760 lijst meegespeeld:

  • (127) Jackson Browne – Jackson Browne (viola)
  • (432) Carole King – Tapestry (viola)
  • (511) Beck – Sea Change (arrangeur)
  • (528) 10,000 Maniacs – In My Tribe (arrangeur)
  • (1001) Linda Ronstadt – Simple Dreams (viola & arrangeur)
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *