(1357) B and the Bops – All Tangled Up! (2015)

All Tangled Up! is een rock and roll en rockabilly rivival album van B and the Bops. Deze band waarvan drie leden uit Zagreb, Kroatie, komen: Branko Radovancevic (zang- en slaggitaar), Damir Dimic (leadgitaar) en Josip Adam (drums) en het vierde lid, Carl Baker (contrabas) uit Australie, heeft voor zo ver ik weet twee albums uitgebracht. Don’t Stop The Rock Bop in 2013 en deze All Tangled Up! in 2015. Welke tweede een ouderwets retro album is vol met Johnny CashCarl PerkinsEverly BrothersBuddy HollyGene Vincent en Elvis Presley achtige nummers. En het is best wel goed eigenlijk. Het klinkt vrij authentiek. Het lijkt een eerbetoon te zijn aan de jaren vijftig. In tegenstelling tot veel andere bands in dit genre, die voornamelijk covers spelen, laten deze jongens hun eigen originele werk horen, hoewel het soms wel naar bovengenoemde artiesten klinkt. The Man From The Other Side is duidelijk geleend van I Walk The Line van Johnny Cash. Maar deze jongens weten zeker te rocken. Is in ieder geval te vergelijken met Brian SetzerStray Cats en Wild Wax Combo. Dus je kunt lekker weg boppen met nummers als Breathin’ Down My NeckHot To TrotRockin’ Rhythm MamaServes Me RightThe Man From The Other Side en City Chicken. Uitgebracht door het Duitse Rhythm Bomb Records label. 

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *