Joe Henry

Joseph Lee Henry is een Amerikaanse songschrijver, gitarist en producer. Als artiest heeft hij vijftien studioalbums uitgebracht. en meerdere albums geproduceerd voor andere artiesten, waaronder drie Grammy Award-winnende producties. Henry werd geboren in Charlotte, North Carolina, de staat waar zijn ouders, die hij beschreef als vrome christenen, ook vandaan kwamen. Hij groeide op in Oakland Township, Michigan en ging naar een aantal Rochester Community Schools. Hij studeerde af aan de Rochester Adams High School en studeerde vervolgens af aan de Universiteit van Michigan. Henry verhuisde in 1985 naar Brooklyn, New York en begon op te treden in lokale muziekpodia. Hij bracht zijn eerste album Talk of Heaven uit in 1986. Het album leverde hem een platencontract op bij A&M, dat vervolgens de albums Murder of Crows in 1989 en Shuffletown in 1990 uitbracht. Shuffletown, geproduceerd door T-Bone Burnett, vertegenwoordigde een verschuiving in muzikale richting naar het alt country genre. Zijn laatste studioalbum verscheen in 2023: All The Eye Can See. Als producer heeft hij veel albums op zijn naam staan en heeft hij tevens nummers geschreven voor andere artiesten zoals Rosanne Cash, Joan Baez, Chely Wright, Bonnie RaittMadonna, Tom Jones en vele anderen. Albums van artiesten die hij heeft geproduceerd zijn o.a. die van Solomon Burke, Aimee Mann, Bettye LaVette, Elvis Costello, Loudon Wainwright III, Salif KeitaMose Allison, Aaron Neville, Bonnie RaittBillie BraggHayes CarllJoan Baez en Rhiannon Giddens. Voor de albums van Ramblin’ Jack ElliotSolomon Burke en Carolina Chocolate Drops (A Stranger Here, Don’t Give Up On Me, Genuine Negro Jig) won hij een Grammy. Henry is getrouwd met de zus van Madonna.

Henry heeft twee albums in mijn 1760 lijst geproduceerd:

  • (443) Allen Toussaint – The Bright Mississippi
  • (565) Ramblin’ Jack Elliot – A Stranger Here
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *