(1368) Meat Puppets – Meat Puppets II (1984)

Deze CD is een beetje te vergelijken met dat album van Violent Femmes dat ik in mijn 1760 lijst heb staan. Het heeft een zelfde soort energie. Hoewel dat meer folk punk is en deze van de Meat Puppets meer wordt omschreven als cow punk (country punk). Meat Puppets was een van de belangrijkste bands uit de Amerikaanse underground beweging. Er staan drie nummers op die later door Nirvana zijn gecoverd op het MTV Unplugged album uit 1994: PlateauOh Me en Lake Of Fire, waarop Curt en Chris Kirkwood, als additional musicians, zelf ook meespeelden. Meat Puppets bestond op dit album uit het trio Derrick Bostrom en deze twee broers. Deze jongens waren op deze CD geniaal. Er staan vrij toegankelijke gitaarnummers op die met een soort van luchtigheid gespeeld worden, zoals het instrumentale I’m A Mindless Idiot. En er zit ook een zekere psychedelische en space-achtige kant aan een aantal nummers die weer aan Grateful Dead doen denken, en ook aan Neil Young. De speelsheid van vooral de gitaarpartijen is zeker een pluspunt, nummers als Lost, What To Do en Aurora Borealis zijn gewoon zeer amusant en toegankelijk. terwijl er ook een paar echte rechtoe rechtaan punk nummers op staan als Split Myself In Two en Teenager(s). Ja liedjes schrijven dat konden deze jongens wel. En grappig is dit album ook met een hoge aaibaarheidsfactor. Om vrolijk van te worden. Uitgebracht door SST Records (AT 1760 – Minutemen).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *