Colter Wall – Little Songs (2023)

Colter Wall is een Canadese songschrijver, geboren in Swift Current, Saskatchewan. Een muzikant en zanger met een diepe bariton stem. Zijn titelloze debuutalbum kwam uit in 2017. Little Songs is inmiddels zijn vierde. Bekend met countrymuziek toen hij opgroeide, zoals met Johnny Cash, begon hij op dertienjarige leeftijd muziek te spelen van rockbands als AC/DCBlack Sabbath en Led Zeppelin. Later raakte hij geinteresseerd in oude bluesartiesten en begon toen naar folk en country te luisteren, naar artiesten als Woody GuthrieRamblin’ Jack ElliottGram Parsons, Townes Van Zandt, George Jones, Waylon JenningsWillie Nelson en Hank Williams. En dat is duidelijk te horen op deze CD. Colter Wall is een echte verhalenverteller, een oude ziel in een jong lichaam. Dat doet hij soms zingend en soms pratend. Met een doorleefde stem en met veel levenservaring ervaring krijg je de indruk. Op Little Songs staan liedjes over de prairie, het weer, cowboys, koeien, alcohol, bergen, stof, coyotes, bread en beans en ziet hij zichzelf als een soort van Honky Tonk Nighthawk. Prairie Evening/Sagebrush WaltzStanding HereCorralling The BluesFor A Long While, Little Songs en Evangelina, zijn allemaal prachtig vertolkt door deze man met zijn gitaar. In het laatste nummer, The Last loving Words, zingt hij ‘goodbye, goodnight, so long my friend, i fear that New Mexico is where my trail ends‘, maar dan heb je inmiddels al een uitstekend album gehoord, dat inderdaad doet denken aan Townes Van ZandtLee Hazlewood en Marty Robbins. Ronduit indrukwekkend. Uitgebracht door Black Hole Music.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *