Kerstalbums

Alligator Records is een Amerikaans bluesplatenlabel uit Chicago (wat nog steeds actief is), en heeft sinds de oprichting in 1971 meer dan tweehonderdvijftig blues- en bluesrock albums uitgebracht. Met onder meer (een aantal voor mij onbekende) artiesten als Lonnie Mack, Marcia Ball, Koko Taylor, Lonnie Brooks, Lil’ Ed & The Blues Imperials, Eddy Clearwater, Charlie Musselwhite, James Cotton, Sam Lay, Smokin’ Joe Kubek, Roomful of Blues, Eric Lindell, JJ Grey & MOFRO, Lee Rocker, Cephas & Wiggins en Michael Burks, heeft het label door de jaren heen in de bluesscene van Chicago een uitstekende staat van dienst weten op te bouwen. Al deze artiesten hebben in het verleden ook allemaal kerstnummers opgenomen. Een aantal daarvan staan op deze verzamel CD The Alligator Records Christmas Collection uit 1992. En deze zijn allemaal echt prachtig. Allemaal lekkere langzame en meeslepende blues nummers. Het album van southern rockband Lynyrd Skynynrd, Christmas Time Again, komt uit 2000. En dat is ook wel een aardige. Met nummers als Santa’s Messin’ With The Kid, Santa Claus Wants Some Lovin, dat ook op die Alligator CD staat, Hallelujah It’s Christmas, uitgevoerd door 38 Special, de band van de broer van in 1977 door een vliegtuigongeluk overleden Ronnie Van Zant: Donnie Van Zant, Greensleeves, Skynyrd Family en Santa Claus Is Coming To Town, zul je beslist ook een gezellige kerst vieren.

Nieuwe toegevoegde nummers in mijn verzameling:

 • Christmas (Clarence Gatemouth Brown)
 • Christmas On The Bayou (Lonnie Brooks)
 • Christmas Time Again (Lynyrd Skynyrd)
 • Christmas Time In The Country (Kenny Neal)
 • Classical Christmas (Lynyrd Skynyrd)
 • Deck The Halls With Boogie Woogie (Katie Webster)
 • Greensleeves (Lynyrd Skynyrd)
 • Hallelujah, It’s Christmas (38 Special)
 • I’m Your Santa (Lil’ Ed & The Blues Imperials)
 • Mama’s Song (Lynyrd Skynyrd)
 • Merry, Merry Christmas (Koko Taylor)
 • One Parent Christmas (Saffire & The Uppity Blues Women)
 • Please Let me Be Your Santa Claus (William Clarke)
 • Santa Claus Wants Some Lovin’ (Lynyrd Skynyrd, Tinsley Ellis)
 • Santa’s Messin’ With The Kid (Lynyrd Skynyrd)
 • Skynyrd Family (Lynyrd Skynyrd)

Top 5 met de meeste uitvoeringen:

 • (1) Silent Night 13 keer
 • (2) Jingle Bells 10 keer
 • (2) Little Drummer Boy 10 keer
 • (2) Santa Claus Is Comin’ To Town 10 keer
 • (5) White Christmas 8 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *