(1371) Panteon Rococo – Tres Veces Tres (2004)

Mexicaanse ska uit Mexico-Stad (MolotovHocico) met rock, punk, salsa, mariachi en reggae invloeden. Tres Veces Tres is het derde album van deze band en is uitgebracht in 2004. Klinkt zeer energiek en feestelijk en schijnt nogal populair te zijn in Duitsland (waar ook dit album is uitgebracht door het Duitse Ubersee Records). Met veel bekwame muzikanten op deze CD uit de Latijns-Amerikaanse muziekscene met een prettig latin geluid (met een overwegend salsa sausje) en met soms tekstueel nogal politiek links georienteerde onderwerpen. Muzikaal lijkt het soms op The Mavericks. In 2000 traden deze Mexicanen nog op in het voorprogramma van Manu Chao. Sindsdien is het een van de populairste bands van Mexico. In 2019 verscheen hun tot nu toe laatste CD: Infiernos. Aardigste nummers zijn Madre CandelaLa Ciudad De La EsperanzaCumbia Del Olvido en Fugaz. Geproduceerd door de bassist van Los Fabulosos Cadillac, de Argentijn Flavio Cianciarulo.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *