(1372) The Fabulous Thunderbirds – Roll Of The Dice (1995)

Roll Of The Dice was het tweede album waarop Jimmy Vaughan, broer van Stevie Ray Vaughan al niet meer te horen is (hij verliet The Thunderbirds in 1990 om samen met zijn broer Family Style op te nemen om daarna een solocarriere te beginnen). The Fabulous Thunderbirds heeft albums uitgebracht tussen 1974 en 2016. Het is een van de markantste bluesrock bands in de VS geweest. Met een periode zelfs zonder platencontract. Afkomstig uit de bluesscene van Austin Texas, werden de eerste acht albums uitgebracht met Kim Wilson als zanger en mondharmonica speler, en Jimmy Vaughan als gitarist, als enige twee vaste bandleden. Op Roll Of The Dice is alleen zanger Wilson daarvan op deze CD nog overgebleven. Een aantal van de andere leden (Keith Ferguson, Preston Hubbard, Gene Taylor) zijn inmiddels overleden. Belangrijke andere mannen op dit album zijn Danny Kortchmar (AT 1760 – Warren ZevonGene ClarkCarole KingDon HenleyJames TaylorCrosby & Nash) die meegeschreven heeft op vijf van de twaalf nummers, en bassist Harvey Brooks (AT 1760 – Richie Havens) die een uitgebreide geschiedenis heeft met o.a. Bob DylanThe Doors en Miles Davis. Roll Of The Dice is een degelijk bluesrock album met lekkere swamprock, Texas blues en zydeco invloeden. Interessantste nummers zijn Memory From Hell, I Don’t Want To Be The OneHere Comes The Night, bekend van ThemDavid Bowie en Van Morrison, en een langzame vette blues uitvoering van Zip A Dee Do Dah. Geproduceerd door Danny Kortchmar.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *