(1377) Wham! – Make It Big (1984)

Wham! staat bepaald dan wel niet hoog op mijn lijstje met favoriete duo’s, maar niet te ontkennen valt dat dit zeer knap gemaakte popmuziek is. Althans in iedergeval een paar tracks op dit acht nummers tellende album, namelijk Wake Me Up Before You Go-Go en Everything She Wants. En ook zelfs wel Careless Whisper, misschien wel een zeer fout nummer, zit knap in elkaar (ook al haat ik dit nummer vooral). Freedom doet me altijd denken aan The Supremes, en ook deze track is nog wel te doorstaan. De andere nummers HeartbeatLike A Baby en If You Were There, een cover van The Isley Brothers, en Credit Card Baby zijn het minst interessant, en zijn niet meer dan naamloze opvullers van dertien in het dozijn. Jammer verder dat Club Tropicana niet op dit album staat, want dat vind ik het enige andere nummer van George Michael en Andrew Ridgeley dat ik verder eigenlijk nog wel leuk vind. Geproduceerd door George Michael in Studio Miraval (AT 1760 – Rammstein) in Frankrijk, en in Sarm West (AT 1760 – Nick Cave and the Bad Seeds) in Londen. Uitgebracht door Epic (AT 1760 – o.a. Jeff BeckTed NugentPearl JamLink Wray and his Wray Men en Manic Street Preachers).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *