(1385) Black Flag – Damaged (1981)

Damaged was het debuutalbum van de Amerikaanse hardcore punkband Black Flag (dat van 1981 tot en met 2013 zeven albums heeft uitgebracht). Het album werd grotendeels genegeerd door critici en het publiek ten tijde van de release, maar is sindsdien erkend als een klassieker en een van de meest invloedrijke punkrockplaten ooit gemaakt. Voordat dit album verscheen had Black Flag al drie EP’s uitgebracht met drie verschillende zangers Keith Morris, Ron Reyes en Dez Cadena. Een aantal van deze outtakes uit deze periode kwamen later op het All Went Black compilatie album terecht. De grootste verandering voor de band was toen de twintigjarige Henry Rollins zich aansloot. En dat leek een goede beslissing te zijn. Want als zanger op dit album te horen, bleek er niemand beter dan Rollins te zijn die de jongeren van toen in Los Angeles leek te begrijpen. Rollins klinkt op dit album vooral gekweld, hij schreeuwd en snauwd en is constant pissed as hell. De nummers gaan allemaal over vervreemding, over onthechting en over verveling. Alle nummers zijn een explosie van pure kracht. Ze zijn agressief, deprimerend en opstandig. Voorbeelden hiervan zijn Rise AboveTV PartySpray Paint (The Walls)What I See, No MoreDamaged I en Damaged II. Het album is uitgebracht door SST Records (AT 1760 – Meat PuppetsMinutemen).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *