(1386) Sunn O))) – White2 (2004)

De drie nummers van deze CD van Sunn O))), bestaande uit de twee vaste leden Stephen O’Malley en Greg Anderson, komen van dezelfde opnamesessies als het vorige album, White1, uit 2003. Het is bepaald geen muziek om vrolijk van te worden, waarin geen ritme en melodie zit, maar wel veel feedback en soundscapes. Je moet er open voor staan, laten we het daar maar op houden. Het is zondermeer een album met veel diepgang. Zijn de eerste twee nummers, Hell-O)))-Ween en bassAliens, nog slechts een inleidend voorspel naar het totale einde (of een voorbereiding naar een nieuw begin), waarin vliegen hinderend zoemen rondom rottend vlees, is vooral het derde nummer, Decay2 (Nihils Maw), een absoluut huiveringwekkende belevenis, alsof met spookachtige kreten van biddende duivelaanhangers de mensheid voorbereid wordt op de verering en de komst van het monsterlijke gedrocht rechtstreeks uit de hel. Deze ambient achtige drone metal lijkt de perfecte soundtrack te kunnen zijn voor een uitstekende horror film. Met een gastbijdrage van Attila Csihar van Mayhem.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *