(1390) Dion & The Belmonts – Presenting Dion & The Belmonts (1958)

Dion & The Belmonts was een Amerikaans doo-wob en rock and roll zangtrio dat prominent aanwezig was in de jaren vijftig. Alle leden kwamen uit The Bronx, New York City (waarvan er twee in de buurt van en twee aan Belmont Avenue woonden). Na een paar onsuccesvolle singles op Mohawk Records van Dion & The Timberlanes (We Went AwayTag Along) en vervolgens op Jubilee Records (The Chosen FewOut In Colorado) sloot Dion DiMucci zich in 1957 aan bij de Belmonts. De andere leden van het trio, Angelo D’Aleo, Carlo Mastrangelo en Fred Milano vormde daardoor een kwartet met hem. De groep tekende begin 1958 bij Laurie Records. De doorbraak van de groep kwam toen hun eerste Laurie releases Where Or When en I Wonder Why hits werden in de Billboard Hot 100 hitlijst, en ze voor het eerst verschenen op American Bandstand, gepresenteerd door Dick Clark. I Wonder WhyWhere Or WhenI Got The BluesA Teenager In LoveA Funny FeelingThat’s My Desire en Wonderful Girl zijn mooie voorbeelden van die aanstekelijke en soms zoetsappige doo-wob en rock and roll nummers, die een eeuwigheid geleden gemaakt zijn en eigenlijk nog steeds goed klinken. In 1960 zou DiMicci The Bemonts echter alweer verlaten, niet eens met de muzikale koers van de zanggroep. Met en zonder hem bracht Dion & The Belmonts een livealbum en vier studioalbums uit, met verschillende nummers die in de Billboard Hot 100 terecht kwamen.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *