(1402) Paco Pena – Fabulous Flamenco! (1975)

Net als TomatitoPaco de LuciaNino Josele en Vincente Amigo, is Paco Pena een complete meester op zijn instrument. Hij is een traditionele flamenco gitarist. Pena, geboren in de Andalusische stad Cordoba, begon op zesjarige leeftijd gitaar te spelen en deed zijn eerste professionele optreden al op twaalfjarige leeftijd. Vanaf 1966 zijn er met regelmaat albums van hem verschenen. In de late jaren zestig verliet hij Spanje voor Londen, waar zijn recitals van flamencomuziek tot de verbeelding spraken. Locaties voor zijn optredens waren onder meer in Ronnie Scott’s Jazz Club, de Royal Albert Hall, Carnegie Hall en ook in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij overbrugde diverse muziekgenres, waaronder klassiek, jazz, blues, country en latin. Luisterend naar Fabulous Flamenco, uitgebracht in 1975, kun je niet anders concluderen dat de man een virtuoos is en dat hij het bespelen van zijn zes snaren volkomen beheerst. De tien nummers op dit album zijn stuk voor stuk voorbeelden van traditionele Spaanse passie gecombineerd met een fabelachtige techniek. RondenaSevillanas (ook bekend van De Meisjes Uit Den Haag van De RegahsPalmas y GuitaraClara Fuente en Rumbeando La Milonga? Allemaal even mooi! Uitgebracht door Decca (AT 1760 – o.a. Bill Haley & His CometsBill Monroe and his Blue Grass BoysQ65Ella FitzgeraldPeggy Lee en Davey Graham).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *