(1403) Tomatito – Aguadulce (2004)

Jose Fernandez Torres, ook wel bekend als Tomatito, is een van die vele met fabelachtige techniek gezegende flamenco gitaristen uit Spanje. Denk bijvoorbeeld aan Paco de LuciaPaco PenaNino Josele en Vicente Amigo. De man, ooit ontdekt door Paco de Lucia, is in Spanje inmiddels een van de grootste vernieuwers van de Spaanse flamenco. Heeft in het verleden op talloze gitaarfestivals opgetreden, en heeft vanaf 1987 ondertussen negen soloalbums uitgebracht en op veel andere albums samengewerkt met artiesten als Paco De Lucia, Enrique Morente, Camaron de la Isla, Duquende, Potito en Michel Camilo. Aquadulce, een album uit 2004, is een combinatie van traditionele flamengo (met zang en veel handgeklap) en jazz (met mondhamonica). De nummers zijn onderverdeeld in cante’s, solea’s, buleria’s en tango’s, allemaal zeer lichtvoetig. Het is een zeer toegankelijk album, waarop vijf instrumentale en drie vocale nummers staan. Op Donde Esta Tu Carino zingt de dochter van Tomatito, Mari Angeles Fernandez Torres, op Casa Del Herrero zingen El Potito en El Guadiana, en op Gallibando zingt Diego El Cigala. De overige stukken zijn flamenco nummers met jazz invloeden. Helaas duurt het album maar drieendertig minuten.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *