(1405) Natalie Prass – Natalie Prass (2015)

Geboren in Cleveland, Ohio, en opgegroeid in Virginia, verscheen van Natalie Prass in 2015 haar titelloze debuutalbum met negen mooie melancholische ingetogen nummers. Allemaal gezegend met een rijke orkestrale klankkleur. De meeste nummers klinken alsof de zangeres in een huiskamer staat met een klein kamerorkest achter zich, met haarzelf als een tere vlinder die daar lichtvoetig rondom heen fladdert. Intiem, lichtvoetig en bevlogen. Met liedjes over hartezeer en liefdesverdriet. Met mooie nummers als My Baby Don’t Understand MeWhy Don’t You Believe In MeNever Over YouIs It YouYour FoolChristy en Reprise. En dat alles met de ondersteuning van een aantal leden, strijkers en blazers, van het Virginia Commonwealth Jazz Program (van de Virginia Commonwealth University School of the Arts) en de huisband van het label Spacebomb, dat dit album heeft uitgebracht. Geproduceerd door Trey Pollard, die ook verantwoordelijk was voor de strijkarrangementen, en Spacebomb oprichter Matthew E. White, die in 2011 zijn eigen album Big Inner uitbracht en waardoor deze van Prass een paar jaar vertraging opliep.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *