Kerstalbums

Vandaag weer twee nieuwe kerstalbums toegevoegd op mijn pagina met mijn verzameling van kerstmuziek. Een verzamelalbum, Merry Axemas – A Guitar Christmas, met instrumentale nummers van bekende gitaristen, en een album van Canned Heat. Op dat verzamelalbum van die gitaristen staan nummers van Kenny Wayne Shephert, Jeff Beck, The Brian Setzer Orchestra, Joe Santriani, Steve Morse, Steve Vai, Joe Perry, Alex Lifeson, Richie Sambora en Hotei. Twee van die nummers, Christmas Time Is Here en Jingle Bells, heb ik ook staan op Vai’s album The 7th Song en op Boogie Woogie Christmas van The Brian Setzer Orchestra. Er schijnt ook nog een Vol. 2 te bestaan van dit project. Op die andere CD van Canned Heat staan een paar mooie boogie’s op (Christmas Boogie en Boogie Boy, wat een eigen versie is van Little Drummer Boy) en een aparte versie van The Christmas Song samen met The Chipmunks.

Huidige top 5 van de meest gecoverde kerstnummers in mijn verzameling:

 • (1) Silent Night 9 keer
 • (2) Jingle Bells 8 keer
 • (3) White Christmas 6 keer
 • (3) Blue Christmas 6 keer
 • (3) The First Noel 6 keer
 • (3) Little Drummer Boy 6 keer
 • (4) Away In A Manger 5 keer
 • (4) Winter Wonderland 5 keer
 • (4) Santa Claus Is Comin’ To Town 5 keer
 • (5) Have Yourself A Merry Little Christmas 4 keer
 • (5) The Christmas Song 4 keer
 • (5) Joy To The World 4 keer
 • (5) O Holy Night 4 keer
 • (5) Rudolph The Red-Nosed Reindeer 4 keer
 • (5) Amazing Grace 4 keer
This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *