De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(370) Steely Dan – Pretzel Logic

Voor de goede orde: Steely Dan, actief van 1970 tot en met 1981, heeft geen slechte albums gemaakt. Alleen met de laatste twee CD’s heb ik niet zo veel: Two Against Nature en Everything Must Go. Ik weet het niet, misschien vind ik die wat te steriel of zoiets. Deze twee albums waren een soort van toetje toen de twee heren al lang daarvoor besloten hadden dat het klaar was. Nog even zijn ze bij elkaar geweest in 1993, maakten nieuwe nummers, gingen op tournee, maar toen in 2017 Walter Becker overleed was het dus helemaal klaar, helaas. Fagen en Becker hebben echter iets prachtigs na gelaten. Countdown To Ecstacy, Pretzel Logic, Katie Lied, Aja en Gaucho (het eerste album Can’t Buy A Thrill heb ik alleen als LP – The Royal Scam heb ik helemaal niet) zijn allemaal uitstekende albums. Maar Pretzel Logic altijd mijn meest favoriete. Ik denk door Rikki Don’t Lose That NumberEast St. Louis Toodle-OoBarrytown en Parker’s Band. Maar ik moet zeggen op al die andere albums staan ook allemaal favoriete nummers op van me. BodhisattvaShow Biz KidsMy Old SchoolPearl Of The QuarterYour Gold TeethBlack FridayBad SneakersRose DarlingDoctor WuAny World (That I’m Welcome To)Babylon SistersHey NineteenGauchoThird World ManBlack CowAjaDeacon BluesPegHome At Last en Josie: allemaal nummers waarmee Fagen en Becker naar perfectie streefden. Met behulp van eerste klas muzikanten, zangers en zangeressen als Steve Gadd, Larry Carlton, Michael McDonald, Joe Sample, Michael Omartian, David Paich, Timothy B. Schmit, Jeff Porcaro, Tom Scott, Clydie King, en nog heel veel meer. Verder heb ik ook nog de CD Walter Becker/Donald Fagen: The Early Years (van zeer slechte geluidkwaliteit moet ik zeggen), het verzamelalbum A Decade Of Steely Dan en het livealbum Alive In America.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.