The Haunted Youth – Dawn Of The Freak (2022)

The Haunted Youth is een Belgische band uit Aken rond zanger en gitarist Joachim Liebens. En bestaat officieel sinds september 2019. De naam verwijst naar de moeilijke jeugd van de man in kwestie. De band bestaat verder uit Hanne Smets (toetsen), Nick Caers (drums), Stef Castro (basgitaar) en Tom Stokx (gitaar). Wie van MGMT, Panda Bear en Empire Of The Sun houdt zal ook dit werk de moeite waard vinden. Want het is zeer goed te beluisteren. Psychedelische pop met dromerige gitaren en synthezisers, over onmacht, verlossing, vergeving, spijt en woede, omgezet in een gevoel van possitivisme misschien wel. De man blijkt van zijn eigen ellendige jeugd met deze CD zijn eigen medicijn gemaakt te hebben. Het zijn allemaal nummers die blijven hangen. Fist In My Pocket is misschien wel het mooiste nummer. Dat grijpt je bij je keel. Maar ook al die andere tien nummers zijn meer dan uitstekend: waaronder StrangerGoneShadows en House Arrest. In 2021 was The Haunted Youth met hun debuutsingle Teen Rebel een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting, een muziekwedstrijd van Studio Brussel. Internationale herkenning volgde hierna snel. En een grote toekomst ligt zeker verder in het verschiet. Begin november 2022 uitgebracht door Mayway Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.