Neil Young & Crazy Horse – Toast (2022)

Met het grootste gemak kun je nogal negatief doen over dit album. Een aantal nummers zijn namelijk ook al op Are You Passionate? (2002) te horen. Maar laten we positief blijven. Dit zijn andere uitvoeringen. Eigenlijk mooier. Hoewel sommige nummers ook weer niet heel erg verschillen. Werd Young op Are You Passionate? nog deels begeleid door Booker T and the MG’s. Op deze uitvoeringen is alleen Crazy Horse te horen (Ralph Molina, Billy Talbot, Poncho Sampedro, en met vrouw Peggy Young en half-zus Astrid Young als achtergrondzangeressen), en stammen uit 2001, uit sessieopnames, opgenomen in de Toast Studios in San Francisco, die toen afgebroken werden omdat Young toen niet tevreden was met de opnames. Later zouden een aantal van die nummers daarom met Booker T op Are You Passionate terecht komen. Het is wat ontspannender op het eerste gehoor, wat losser in de pols. QuitGoin’ HomeHow Ya Doin’ (Mr. Disappointment) en Boom Boom Boom (She’s A Healer) zijn ook op dat album uit 2002 te horen. De overige drie nummers, Standing in The Light Of LoveTimberline en Gateway Of Love, zijn misschien interessanter. Want die kende ik nog niet. Uitgebracht door Reprise Records. En om het ingewikkeld te houden is Toast uitgebracht als SRS 09, als onderdeel van The Special Release Series (waar Paradox SRS 10, Hitchiker SRS 05 en Homegrown SRS 02 ook toe behoren). En niet te verwaren met de OBS Series waarvan er dit jaar ook al drie zijn verschenen. De kluis blijft dus maar open gaan van oom Neil.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.