(1463) Camper Van Beethoven – Telephone Free Landslide Victory (1985)

Uitgebracht door Independent Project Records in 1985, en bevat het bekendste nummer van de band: Take The Skinheads Bowling, uitgebracht als single. Telephone Free Landslide Victory was het debuut. De band zou tot 2014 negen studioalbums uitbrengen. Met David Lowery, leadzang en ritmegitaar, Chris Molla op gitaar, Victor Krummenacher op bas, Anthony Guess op drums, en Jonathan Segel op gitaar, keyboards en viool, horen we een breed palet van stijlen door elkaar heen: ska, folk, polka, surf en psychedelische garage, dat vloeibaar in elkaar overloopt. Echte feest muziek waar het plezier vanaf straalt. Met nummers als The Day That Lassie Went To The MoonAtkudaCowboys From HollywoodColonel Enrique Adolfo BermudezClub Med SucksBalalaika Gap en Mao Reminisces About His Days In Southern China, die allemaal bijzonder grappig zijn. Prima om ook op te dansen. Een van die pareltjes uit de jaren tachtig. En met de viool van Jonathan Segel in de hoofdrol niet te vergeten. Kortom, zeer plezierig om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.