De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(789) Steve Hackett – Cured

Ik heb niet heel veel studio soloalbums van Steve Hackett op CD die er eigenlijk echt toe doen. Die heb ik wel als LP’s: Voyage Of The Acolyte, Spectral Mornings, Defector, Highly Strung en ‘Til We Have Faces. Cured, een ander album uit zijn beginperiode, heb ik wel als CD gekocht. Want die had ik dus nog niet. Please Don’t Touch, zijn tweede LP uit 1978, heb ik overigens ook niet, niet op LP en niet op CD. Blues With A Feeling uit 1994, Genesis Revisited uit 1996 en A Midsummer Night’s Dream uit 1997, zijn de andere drie studioalbums die ik wel van hem heb. En Time Lapse uit 1992, There Are Many Sides To The Night uit 1995 en The Tokyo Tapes uit 1998 zijn allemaal livealbums. Cured is uiteraard mijn favoriete album van deze vier studioalbums. A Cradle Of SwansTales Of The RiverbankSecond Chance en het beginstukje van Overnight Sleeper laten horen wat een voortreffelijk klassiek geschoolde gitarist hij is. Blues With A Feeling is een niet helemaal goed gelukt blues album, maar is leuk om af en toe naar te luisteren, naar nummers als The Stumble en Born In Chicago. Genesis Revisited I (in 2012 kwam ook nog Genesis Revisited II uit), is uiteraard een terugkeer naar de oude Genesis met nummers als Watcher Of The Skies, I Know What I Like (In Your Wardrope)Firth Of Fifth, met gastbijdragen van o.a. John WettonBill Bruford, Paul Carrack, Colin Blunstone en Tony Levin. En op A Midsummer Night’s Dream laat Hackett ook horen wat een voorteffelijk klassiek geschoolde gitarist hij is, maar die CD doet me dan weer helemaal niets. Eerlijk gezegd vind ik dat album ronduit saai, hoe goed hij zijn instrument ook bespeeld. Nee, met klassieke muziek heb ik eigenlijk niets. In 2021 heb ik overigens nog een album van hem gekocht, Surrender Of Silence, maar die is uiteraard niet meegerekend in mijn keuze. Net als de zes albums van Genesis natuurlijk, waarop Hackett een belangrijke rol heeft gespeeld: Nursery Cryme, Foxtrot, Selling England By the Pound, The Lamb Lies Down On Broadway, A Trick Of The Tail en Wind & Wuthering.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.