(1484) Jim James – Regions Of Light And Sound Of God (2013)

Regions Of Light And Sound Of God was het debuut soloalbum van Jim James uit 2013. En die kennen we natuurlijk als de frontman van My Morning Jacket en ook van zijn bijdrages aan zijn side projects Monster Of Folk en The New Basement Tapes. Helaas haalt dit album het niet bij het werk van met name My Morning Jacket. Maar dat is geen schande. At Dawn en Evil Urges, twee albums van zijn eigenlijke band, zijn namelijk rijke en hoogstaande producties. Daarmee vergeleken kan het dan altijd tegenvallen dus. Maar gelukkig bevalt zijn stem me. James heeft namelijk een van de prettigste stemmen die ik ken van zangers van rockbands. Het album is een persoonlijke zoektocht naar religie, spiritualiteit en bovennatuurlijke krachten, met nummers als Dear OneA New LifeAll Is Forgiven en God’s Love To Deliver. Antwoorden geeft James niet maar de vragen die hij stelt is het vermelden meer dan waard, hoewel wat zweverig en vaag, en soms toch wel interessant om naar te luisteren. Een wereldplaat is het echter niet helaas. Opgenomen tijdens een herstelperiode nadat hij bij een concert van een podium was gevallen, bij hem thuis, en waarop hij alle instrumenten zelf bespeelt. Bijgestaan echter door alleen een drummer, een percussionist en twee muzikanten op strings. James heeft het album ook zelf geproduceerd. Gemastered door de beroemde Bob Ludwig van Gateway Mastering. Uitgebracht door Cooperative Music en V2 (AT 1760 – Mercury RevMobyStereophonicsThe White StripesRay DavisErnst JanszHuub van der LubbeMister and MississippiPhoenixUnderworld)

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.