Gov’t Mule – Heavy Load Blues (2021)

Op Heavy Load Blues staan dertien heerlijke blues nummers. Met een aantal eigen composities van frontman Warren Haynes. Voorheen de vaste gitarist van The Allman Brothers Band. Wiens droom het was om met Gov’t Mule, alweer een hele tijd zijn eigen jamband (samen met bassist Allen Woody, ook van TABB) waarmee hij alweer heel wat jaren aan de weg timmert en iets van negen reguliere studioalbums heeft gemaakt en talloze EP’s en livealbums – voor het eerst een echte bluesplaat te maken. En met een hoop covers van Ann Peebles (I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home), Howlin’ Wolf (I Asked For Water, She Gave Me Gasoline), Elmore James (Blues Before Sunrise), Junior Wells (Snatch It Back and Hold It), Tom Waits (Make It Rain) en Bobby “Blue” Bland (Ain’t No Love In The Heart Of The City). En ook hoor je van een aantal andere bands en muzikanten bekende dingen voorbij komen waar de inspiratie duidelijk vandaan komt, van Jimi HendrixCuby + Blizzards (of Haynes die kent is natuurlijk maar de vraag), The Allman Brothers Band tot aan Gary Moore. Heavy Load Blues is dan wel een regulier studioalbum maar is in het geheel live opgenomen in The Power Plant in Waterford, New England (Album Top 1760 – Bruce SpringsteenWeather Report). Gov’t Mule kan niet alleen southern rock spelen, maar heeft dus ook de blues. Maar dat hadden ze al een tijdje. Want deze band speelt ook gewoon al jaren echte onversneden bluesrock. Uitgebracht door Fantasy Records (Album Top 1760 – Dave van RonkCCRVince GuaraldiAllen Ginsberg) waarvan ik in 2020 ook het album van Marcus King heb gekocht. Het debuutalbum van Gov’t Mule uit 1995 staat in mijn 1760 lijst op plek 715.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.