De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(135) Nirvana – Nevermind

Bij Nirvana hoef ik het maar kort te houden. Dat is uiteraard Nevermind. Het enige andere studioalbum dat ik van Nirvana heb is In Utero. Het eerste album, Bleach, heb ik nooit gekocht. Wel heb ik het livealbum Unplugged In New York en een klein stapeltje CD Singles. In Utero is ook wel een goed album, maar staat natuurlijk ver in de schaduw van Nevermind. Je hoort soms dat ze in de herhaling gaan. Heart-Shaped BoxRadio Friendly Unit Shifter en About A Girl, hadden heel misschien wel voor m’n gevoel op Nevermind kunnen staan, maar de meeste nummers zijn allemaal minder dan wat er op Nevermind staat. Maar dat kan ook niet anders, want Nevermind is een van de beste albums die er ooit gemaakt zijn. Meer dan twintig jaar geleden alweer zat ik naar MTV te kijken midden in de nacht toen ik de video van Smells Like Teen Spirit voorbij zag komen. Het verschijnen van die video was een regelrechte sensatie. En daar moet ik het maar bij laten.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.