Emmylou Harris and The Nash Ramblers – Ramble In Music City: The Lost Concert (2021)

Ramble In Music City is een livealbum van een concert uit 1990 in The Tennessee Performing Arts Center in Nashville. Een registratie van een concert dat verloren leek te zijn gegaan, maar dankzij producer en muziekarchivaris James Austin, ergens teruggevonden was, en dertig jaar later nu dus eindelijk is uitgebracht. Of zoals Harris dat zelf schrijft in een persoonlijke verklarende tekst over deze CD: als een oude vergeelde foto die je weer terugziet en oude herinneringen weer terugkomen. Deze CD bevat oude nummers van Harris en covers van anderen gestoken in een mooi nieuw passend jasje. Geflankeerd door haar toenmalige backing band The Nash Ramblers, bestaande uit Al Perkins (Album Top 1760 – Gram Parsons) op dobro, banjo en achtergrondzang, Sam Bush (AT 1760 – Garth Brooks) op viool, mandoline en achtergrondzang, John Randall Stewart op gitaar, mandoline en achtergrondzang, Roy Huskey Jr. op bas en Larry Atamanuik op drums, met wie ze in die periode op tournee was, en met wie ze ook al eerder het livealbum uit 1992, At The Ryman, had uitgebracht. Het bijzondere van dit livealbum is dat dit concert ouder is dan die in het Rhyman Auditorium, ook in Nashville. We horen prachtige bluegrass vertolkingen van haarzelf en covers van Paul Simon, A.P. Carter, The Louvin Brothers, Rodney Crowell en Townes Van Zandt zoals Wayfaring StrangerGreen PasturesHello StrangerRemmington RideIf I Needed You, The Boxer en Mystery Train. Emmylou Harris was net als haar backingband tijdens dit concert in topvorm. Een genot om naar te luisteren als je een liefhebber bent van bluegrass. En dat ben ik. Uitgebracht door Nonesuch.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.