(1561) Herois Do Mar – Macau (1986)

Het is alweer even geleden dat ik een stukje over een album van mijn 1760 lijst heb geschreven, dus vandaag is het daarvoor weer tijd. Inmiddels ben ik nu bij plek 1561 aanbeland. Herois Do Mar, was een Portugese pop rock band die inmiddels niet meer bestaat. De band is actief geweest van 1981 tot en met 1990. Opgericht door bassist Pedro Ayres Magalhaes, gitarist Paulo Pedro Goncalves, drummer Toze Almeida, toetsenist Carlos Maria Trindade en zanger Rui Pregal da Cunha. Magalhaes is vanaf 1988 ook actief geweest bij een andere Portugese groep Madredeus, toen de bandleden van Herois Do Mar eenmaal besloten hadden om uit elkaar te gaan. De band heeft vier albums uitgebracht, en hebben altijd een beetje last gehad van hun wat militaire imago, wat op veel kritiek heeft gestaan in Portugal. Macau was het derde album, ontstaan na een verblijf in jawel Macau. Op dit acht nummers tellende album staan niet allemaal even sterke liedjes. Fado, een synth-pop nummer en een van de twee singles van het album samen met So No Mar, en Sahida en A Noiva, meer een rock nummervind ik er net iets boven uitstijgen. Voor de rest vind ik dit album een beetje als los zand aan elkaar hangen.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.