Roger Chapman – Life In The Pond (2021)

Roger Chapman zit al eeuwen in het vak. Hij is vooral bekend van zijn werk met Family, Streetwalkers, Chapman-Whitney en The Shortlist. Sinds 1979 is Chapman echter alweer bezig met een solocarriere. Life In The Pond is Chapman’s twaalfde studioalbum, en z’n eerste sinds 2009, toen hij het album Hide Go Seek uitbracht. Oud lid van Family, Poli Palmer, heeft op dit album een prominente rol. Hij heeft het album geproduceerd en doet ook het toetsenwerk. Tien van de elf nummers hebben Chapman en Palmer samen geschreven. Alleen het nummer Snake is een cover van Oscar Brown Jr. Geoff Whitehorn (oud bandlid van Chapman’s oude band The Shortlist en huidig bandlid van de zoveelste bezetting van Procol Harum) speelt op drie nummers gitaar: The Playtime Is OverGreen As Guacamole en Collar Turned Up. Life In The Pond is een lekker rauw bluesalbum met ook soul en R&B invloeden. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.