Ridge Farm Studio, Rusper

Ridge Farm was een van de eerste residentiële opnamestudio’s in Groot-Brittannie. Het was gelegen in het dorp Rusper, Engeland, in de buurt van de grens met Surrey en Sussex. Het oudste gedeelte van het gebouw bestond al vanaf het midden van de 17e eeuw. De studio was omgeven door 12 hectare aan land met tuinen, boomgaarden, weiden en bossen. De studio bestond meer dan vijfentwintig jaar en was populair bij artiesten, muzikanten en producers van over de hele wereld. De studio werd in 1975 opgericht door een lichttechnicus genaamd Frank Andrews, die door het Verenigd Koninkrijk met verschillende bands als Queen, ABBA en The Rolling Stones had getourd. Andrews, die op een gegeven moment een keer naar huis terugkeerde en tot de ontdekking kwam dat zijn ouders naar een andere plaats waren verhuisd, begon de studio met zijn broer Billy als een rustige plek voor bands om te repeteren. Ridge Farm Studio deed het goed genoeg dat Andrews het pand uiteindelijk van zijn ouders kon kopen. Het bleef een populaire locatie tot ver in de jaren negentig, na de golf van Britpop. De boekingen liepen uiteindelijk echter terug. Joe Jackson was een van de laatste personen die daar in 2002 aan het werk is geweest.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.