Meindert Talma – Minna (2021)

Meindert Talma, geboren in Surhuisterveen, Friesland, is een zeer productieve muzikant en ook schrijver, die zowel in het Nederlands, Engels en in het Fries zingt. Hij heeft inmiddels iets van achttien albums uitgebracht onder zijn eigen naam, onder Meindert Talma & the Negroes, Meindert Talma en de Rode Kaarten en onder Meindert Talma & The Melisma Saxophone Quartet. Ikzelf kende Talma eigenlijk alleen maavan een enkel nummer, van het in het Fries gezongen One Of Us Must Know (Sooner Or Later), dat op de dubbel CD In Frysk Earbetoan oan Bob Dylan/Dylan Un Het Fries: Earder As Letter staat, wat een verzamel CD is met allemaal Friese artiesten met nummers van Dylan. Talma’s laatste CD kwam nog in 2019 uit, genaamd De Domela Passie. Ook heeft hij al eens een keer een album uitgebracht over Jannes van der Wal. Maar Talma heeft waarschijnlijk vooral iets met voetbal. Nadat hij in 2012 met Eenmaal Oranje op de proppen kwam, en in 2019 met Balsturig, verscheen er op 7 mei jongstleden dus nu Minna. Een prachtige CD. Met mooie liedjes over Frenkie de Jong, Humprey Mijnals, Ronald de Boer, Arjen Robben, Memphis Depay, Dirk Kuijt, Willem van Hanegem, Simon Tahamata, Ed de Goeij, Oekie Hoekema, en jawel ook over Eric Idema, dat Pleziergoederenboer heet, en gaat over de sponsor van FC Emmen. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.